Elkészítése
A vizet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a margarint és a kakaót, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amint forr, levesszük a tűzről. Egy külön tálban a lisztet elkeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a kakaós masszához.
Ezután belekeverjük a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd a tésztát simára dolgozzuk. A gyümölcskenyérformákat (őzgerinc formákat) alaposan kizsírozzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenlően elosztjuk a két formában.
180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Ha elkészült és kihűlt, a süteményt csokoládéba mártjuk, majd durvára vágott dióval megszórjuk.
Szeleteléskor 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk.


