Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaós kalács az egyik legkedveltebb kelt sütemény, amely puha tésztájával és gazdag kakaós töltelékével mindig nagy sikert arat. Reggelire, uzsonnára vagy akár ünnepi alkalmakra is remek választás. Elkészítése egyszerű, csak egy kis kelesztési időt igényel.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kitti_recept
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet, az olajat és a sót egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Töltelék és formázás

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal, majd rászórjuk a kakaóporból, porcukorból és lisztből összekevert tölteléket. A tetejét ismét meglocsoljuk kevés olajjal. Szorosan feltekerjük, a tetejét megkenjük felvert tojással, majd késsel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

Sütés

A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 15 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 160 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A kakaós tölteléket feldobhatjuk kevés fahéjjal vagy vaníliás cukorral, így különlegesebb ízt kap a kalács. Ha szeretjük a dúsabb édességeket, a kakaós rétegbe szórhatunk apróra vágott diót vagy csokoládédarabokat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is