Elkészítése
Tészta elkészítése
A vajat robotgéppel habosra keverjük a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lisztet, amelyet előzőleg elkevertünk a kakaóporral, a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. A masszát a tejjel simára keverjük.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortácska formákba kanalazzuk. Előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém és töltés
A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük.
A megsült tortácskák közepét kivájjuk, és a mélyedésbe karamellpudingot kanalazunk. A tetejét csokipasztillával és ostyavirág díszítéssel látjuk el.
Tipp
A kivájt tésztarészt ne dobjuk ki: felhasználhatjuk kókuszgolyó vagy puncsgolyó készítéséhez. Ha ünnepire szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy karamellszósszal is díszíthetjük.
