Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Sütemény receptek

Kakaós-karamellás tortácska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaós-karamellás tortácska mutatós kis sütemény, amit karamellpudinggal meg. Puha kakaós tészta és krémes karamell együttese, ami vendégvárónak is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vajat robotgéppel habosra keverjük a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lisztet, amelyet előzőleg elkevertünk a kakaóporral, a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. A masszát a tejjel simára keverjük.

A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortácska formákba kanalazzuk. Előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém és töltés

A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük.

A megsült tortácskák közepét kivájjuk, és a mélyedésbe karamellpudingot kanalazunk. A tetejét csokipasztillával és ostyavirág díszítéssel látjuk el.

Tipp

A kivájt tésztarészt ne dobjuk ki: felhasználhatjuk kókuszgolyó vagy puncsgolyó készítéséhez. Ha ünnepire szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy karamellszósszal is díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is