Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-karamellás tortácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db reszelt narancshéj

Krém

  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor

Díszítéshez

  • 1 doboz ostyavirág
  • 1 doboz csokipasztilla

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vajat robotgéppel habosra keverjük a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lisztet, amelyet előzőleg elkevertünk a kakaóporral, a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. A masszát a tejjel simára keverjük.

A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortácska formákba kanalazzuk. Előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém és töltés

A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük.

A megsült tortácskák közepét kivájjuk, és a mélyedésbe karamellpudingot kanalazunk. A tetejét csokipasztillával és ostyavirág díszítéssel látjuk el.

Tipp

A kivájt tésztarészt ne dobjuk ki: felhasználhatjuk kókuszgolyó vagy puncsgolyó készítéséhez. Ha ünnepire szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy karamellszósszal is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-karamellas-tortacska/