Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-kókuszos bögrés kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 0,5 bögre finomliszt (1,5 dl)
  • 0,5 bögre zabpehelyliszt (1,5 dl)
  • 1 bögre tej (3 dl)
  • 0,75 bögre eritrit (kb 2 dl)
  • 2 evőkanál olaj (kókusz)
  • 1 egész tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 bögre kókuszreszelék (3 dl)
  • 0,5 bögre kakaópor (1,5 dl)
  • 2 csomag vaníliás cukor (nyírfa)

A krémhez

  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor (nyírfa)
  • 5 evőkanál eritrit
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál rumaroma

A tetejére

  • 4 dl tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt 28*18 cm-es tepsibe öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc alatt).

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd amíg forró, hozzáadjuk a vajat és az aromát. Ha túl sűrű, keverhetünk bele egy kis tejszínhabot.

A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd keményre vert tejszínhabot simítjuk a tetejére és megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.

Ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor csökkentheti a cukor mennyiségét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-kokuszos-bogres-kevert/