Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Pudinghoz: 400 ml tej 1 csomag vaníliás pudingpor 2 ek xilit 150 g kókuszreszelék 2 ek rumaroma Tésztához: 125 g sima liszt 125 g teljes kiőrlésű liszt 1 csipet só 40 g kakaópor 1 csomag sütőpor 250 g xilit/cukor 2 csomag vaníliás cukor 250 ml tej 50 g margarin 1 tojás Mázhoz: 50 g […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Pudinghoz:

  • 400 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek xilit
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 ek rumaroma

Tésztához:

  • 125 g sima liszt
  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet só
  • 40 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g xilit/cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml tej
  • 50 g margarin
  • 1 tojás

Mázhoz:

  • 50 g xilit
  • 50 g cukor
  • 100 g margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek tej


Elkészítése:

A puding készítése:

A tejből 100 ml tejet félreteszünk, a többit a cukorral feltesszük főni. A 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, a meleg tejhez öntjük, majd sűrű pudingot főzünk. Még forrón hozzákeverjük a rumaromát és a kókuszreszeléket. Alaposan keverjük át, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta készítése:

A liszteket összekeverjük a csipet sóval, a kakaóporral, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejben elkeverjük a tojást és a felolvasztott margarint, majd ráöntjük a lisztre, és alaposan átkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, majd evőkanállal a kókuszos pudingból halmokat rakunk a tésztára. Előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-45 perc). Hagyjuk alaposan kihűlni, majd leöntjük a csokoládémázzal.

A csokoládémáz készítése:

A máz hozzávalóit egy lábasba rakjuk, majd állandó kevergetés mellett felforraljuk. Pár percet forraljuk, majd hagyjuk pár percet állni, és ráöntjük a süteményre.

A kész süteményt hűvös helyen állni hagyjuk, tálalás előtt felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is