Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-lekváros zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez

  • kakaópor
  • cukor
  • lekvár

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatnunk, csak belemorzsoljuk a többi alapanyag közé. A kész tésztát három egyenlő részre osztjuk, cipókat formázunk belőle.

Rétegezés:

Az első cipót kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett tepsibe helyezzük. Megkenjük egy réteg lekvárral, majd megszórjuk a kakaópor és a cukor keverékével. Erre ráhelyezzük a következő kinyújtott tésztalapot, majd megismételjük a kenést és szórást.

Az utolsó tésztalappal befedjük az egészet, villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sütés során a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben megsütjük.

Díszítés:

Amikor a sütemény megsült, rátehetünk csokimázat, vagy reszelhetünk rá csokoládét. Ha maradék csokoládénk van otthon, az is tökéletes.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-lekvaros-zserbo/