Elkészítése
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. Amikor a tészta sima és egynemű, fóliába csomagolva 15–20 percet pihentetjük hűvös helyen.
Ezután a tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, és egyenletesen megszórjuk a cukor és a kakaópor keverékével.
A tésztát szorosan feltekerjük, majd a két rudat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 175–180 °C-on kb. 25 percig sütjük. A teteje nem pirul meg, ez természetes, így is készen van.
A kisült rudakat még melegen megszórjuk porcukorral, majd ha kihűltek, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp
A töltelékhez adhatunk kevés fahéjat vagy vaníliás cukrot, így még illatosabb lesz a sütemény. Ha szeretjük a diós ízeket, a kakaós rétegre szórhatunk darált diót is.
