Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós linzer tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

1

2

3

  • 40

4

  • dkg

5

  • finomliszt

6

  • (vagy rétes )

7

8

  • 1

9

  • csipet

10

  • só

11

12

13

  • 175

14

  • g

15

  • tejföl

16

17

18

19

20

  • 25

21

  • dkg

22

  • margarin

23

Töltelék

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítése

A lisztet a sóval elkeverjük, majd a margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. Amikor a tészta sima és egynemű, fóliába csomagolva 15–20 percet pihentetjük hűvös helyen.

Ezután a tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, és egyenletesen megszórjuk a cukor és a kakaópor keverékével.

A tésztát szorosan feltekerjük, majd a két rudat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 175–180 °C-on kb. 25 percig sütjük. A teteje nem pirul meg, ez természetes, így is készen van.

A kisült rudakat még melegen megszórjuk porcukorral, majd ha kihűltek, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A töltelékhez adhatunk kevés fahéjat vagy vaníliás cukrot, így még illatosabb lesz a sütemény. Ha szeretjük a diós ízeket, a kakaós rétegre szórhatunk darált diót is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-linzer-tekercs/