Hozzávalók:
2 rúdhoz:
- 40 dkg rétesliszt
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 25 dkg vaj vagy margarin
Töltelékhez:
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek porcukor
Lapok kenéséhez:
- 1 ek olvasztott vaj
Rudak lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
Tálaláshoz:
- 1 ek vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A kész tésztát két részre osztjuk, folpackba csomagoljuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük, lehűtjük.
A cipókat egyenként A/4–es nagyságú télalap alakúra nyújtjuk. (Én folpackon nyújtottam ki.)
Olvasztott vajjal lekenjük, és cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd a folpack segítségével feltekerjük.
A két tekercset sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Tovább ne süssük, mert kiszárad!)
[box style=”info”]Más töltelékkel is készíthető.[/box]