Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 6 ek cukor
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 4 ek víz
Csokimáz:
- 90 g étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.
Kiskanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tésztával. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.
Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.
A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.