Elkészítése
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és dagasztjuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.) A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik felébe mazsolát, a másik felébe kakaót és tejet keverünk. A cipókat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, egymásra fektetjük, és feltekerjük, mint a bejglit.
A feltekert tésztát jól kivajazott, lisztezett formába helyezzük. A tetejét olajjal megkenjük, és 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük. Ezután előmelegített sütőben megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni, és ha nagyon pirulna, alufóliával letakarni.
Sütés után becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Sztori: Kb. két éve lapul a szekrényem mélyén a kuglófformám, amit sose használtam. Véletlenül akadtam erre a receptre, és gondoltam, meg is sütöm, mert egyszerűnek tűnt. Finom lett. Pékségben dolgozom, és állíthatom, sokkal finomabb, mint a bolti változat. Én most nem raktam bele citromhéjat és vaníliás cukrot, de legközelebb teszek bele.

