Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-mazsolás lepény vaníliás jégkrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15-20 dkg cukor (aki édesebbre szereti a több mennyiséget válasza)
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • mazsola
  • 1 evőkanál rumaroma
  • vaníliás jégkrém
  • 1-2 szem eper

Elkészítése

A lágy vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaóport és a rumaromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajas keverékhez adjuk a tejjel felváltva, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd megszórjuk mazsolával. Előmelegített, 160-170 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtve vaníliás jégkrémmel és friss eperrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-mazsolas-lepeny-vanilias-jegkremmel/