Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk két nagy tálba. A fehérjéhez 8 dkg cukrot adunk, majd kemény habbá verjük. A zsírt forró lángon megolvasztjuk, hogy folyékony legyen. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olvasztott zsírt és a maradék cukrot. Csak épp addig keverjük, hogy homogén legyen, de a cukorszemek még látszódjanak. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és alaposan összedolgozzuk a masszát. Beleöntjük a rumaromát, majd beleszórjuk a meggyet is.
Végül óvatosan, fakanállal a fehérjehabot is beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Az előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük körülbelül 30 percig, amíg a tűpróba is azt mutatja, hogy megsült.
Jó étvágyat!
