Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl meleg víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése

5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, a kakaóval, olajjal és a melegvízzel kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kisütjük.

A meggybefőtt levét 3 kanál liszttel kikeverjük és besamelt főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt hozzáadjuk a 20 dkg porcukorral habosra vert margarint. Pikáns krémet kapunk. A kihűlt piskótatésztára kenjük és belenyomkodjuk a kimagozott meggyet. Gőz fölött pici olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét és a meggyes krém tetejére, csurgatjuk. A csókimáz megszilárdulása után, szeleteljük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-meggyes/