Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós néró sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj
  • 22 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál instant kávé

A töltelékhez

  • 10 dkg marcipán
  • 2 evőkanál narancslekvár

A díszítéshez

  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítése

A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és az instant kávéval.

A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral

A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.

A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.

A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-nero-sutemeny/