Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • csokimáz
  • ízlés szerint ízlés szerint lekvár a töltéshez

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig habosítsuk. Ne siessük el, mert ettől lesz levegős a piskóta!

Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet és kakaóport, majd keverjük csomómentesre. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a habot a tésztához.

A sütőt 170 fokra előmelegítjûk.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk és 15-20 percig sütjük.

Ha megsült, várjunk egy keveset, majd még melegen tekerjük fel úgy, hogy lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Várjuk meg, míg kihűl, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, majd tekerjük fel újra.

Csokimázzal bevonjuk vagy megszórhatjuk akár porcukorral is tálalás előtt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-piskotatekercs/