Elkészítése
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, és alaposan összekeverjük. A margarint a keverékbe tesszük, és elmorzsoljuk benne. Ezután beleszitáljuk a kakaóport, és ezt is elkeverjük. A tojásokat hozzáadjuk, nagyjából elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve teljesen összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából három egyforma méretű gombócot formázunk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk, és kilisztezett tepsibe helyezzük, majd kb. 10 perc alatt megsütjük. A másik két gombóccal ugyanezt a folyamatot ismételjük meg. A megsült tésztalapokat konyharuhával letakarva félretesszük, hogy ne száradjanak ki.
A krémhez a lisztet 2 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes keveréket, és folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük. Közben a puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk, alaposan elkeverve.
A sütemény összeállításához egy tálcára helyezzük az első tésztalapot, és rákenjük a krém felét. Erre ráhelyezzük a második lapot, amelyre a krém másik felét simítjuk. Végül befedjük a harmadik tésztalappal, és a tetejét kissé megnyomkodjuk.
Ha a tésztalapok megpuhultak, a süteményt csokimázzal vonjuk be. Alternatívaként a krémből is félretehetünk, és azzal vonjuk be a tetejét, amelyet olvasztott csokoládéval díszíthetünk.
Hagyjuk a süteményt állni, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.


