Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós szelet málnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 50 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120 g kristálycukor
  • 120 g finomliszt
  • 20 g kakaópor

A töltelékhez

  • 350 ml habtejszín
  • 400 g joghurt
  • 100 g porcukor
  • 250 g málna
  • 20 g porzselatin
  • 100 ml habtejszín (a díszítéshez )

A forma kikenéséhez

  • vaj
  • finomliszt

Elkészítése

A darabokra csipkedett vajhoz hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliás cukrot, majd alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a tojássárgás keveréket. Egy tepsit kivajazunk és belisztezzük, majd a tésztát beleöntjük, elsimítjuk a tetejét, és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Amikor elkészült, leválasztjuk a forma karimáját, a tésztát pedig vízszintesen félbevágjuk.

A töltelékhez 250 ml habtejszínt kemény habbá verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot. A gyümölcsöt 100 ml tejszínnel együtt összeturmixoljuk, majd ezt is belekeverjük a tejszínes masszába. A zselatint 100 ml hideg vízben megduzzasztjuk, majd melegítjük, de nem forraljuk. Amikor feloldódott, hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

Ezután visszahelyezzük a forma karimáját a tésztára. Amikor a töltelék elkezd zselésedni, rákenjük az alsó tésztalapra, majd a másik lapot is ráhelyezzük, és óvatosan lenyomjuk. A süteményt 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.

Tálalás előtt kockákra vágjuk, majd minden süteménydarabot habrózsákkal és málnaszemekkel díszítünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-szelet-malnaval/