Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós, túrókrémes csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj (olvasztva)
  • 1,5 dkg friss élesztő

Túrókrém

  • 25 dkg túró
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola
  • tejföl

Locsoláshoz

  • 1 dl tejben (vagy tejszín)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben. A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk.

Letakarva 1 órán át kelesztjük.

A krém hozzávalóit szintén keverjük össze annyi tejföllel, hogy kenhető állagú legyen.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg alaposan a túrókrémmel, majd tekerjük fel és vágjuk kb 2 cm-es szeletekre.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy akár tortaformába rakosgatva süssük körülbelül 30 percig 180 fokon.

Amikor elkezd pirulni (kb 15-20 perc után) locsoljuk/kenjük meg a tetejüket a vaníliás tejjel/tejszínnel és tegyük vissza a sütőbe még 5-10 percre.

Nagyon puha, foszlós sütit kapunk, ami másnap is finom!

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-turokremes-csiga/