Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-túrós boci recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 55 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe, amíg a túrókrémet elkészítjük.

A túróhoz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

A tésztát kivesszük a hűtőből és átgyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb 1/3-2/3 arányban).

Lisztezett felületen a nagyobb tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk (30*33 cm) és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tésztát vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott köröket.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig sütjük.

Mikor kihűlt szép, egyforma kockákra felvágjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-turos-boci/