Elkészítése
A tojásokat a kristálycukorral elektromos keverő segítségével habosra keverjük, körülbelül 7-8 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citromlevet, majd fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, és a még folyékony csokoládéra szórjuk. A süteményt tálalás előtt meggyszemekkel díszíthetjük.
Tipp
A lecsepegtetett meggy helyett friss vagy fagyasztott meggyet is használhatunk. A mandulaforgácsot pirítás előtt egy kis vajjal még ízletesebbé tehetjük.
