Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a kristálycukorral elektromos keverő segítségével habosra keverjük, körülbelül 7-8 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citromlevet, majd fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.21.

Hozzávalók

A mázhoz

Elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral elektromos keverő segítségével habosra keverjük, körülbelül 7-8 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citromlevet, majd fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat.

A masszát egy sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, és a még folyékony csokoládéra szórjuk. A süteményt tálalás előtt meggyszemekkel díszíthetjük.

Tipp

A lecsepegtetett meggy helyett friss vagy fagyasztott meggyet is használhatunk. A mandulaforgácsot pirítás előtt egy kis vajjal még ízletesebbé tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is