Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-meggyes kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 150 g natúr joghurt (a mérce a joghurtos pohár )
  • 2 pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár finomliszt
  • 1 pohár kakaópor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 üveg magozott meggy

A mázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3-4 dkg mandulaforgács

Elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral elektromos keverő segítségével habosra keverjük, körülbelül 7-8 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citromlevet, majd fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat.

A masszát egy sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Amíg a sütemény hűl, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, és a még folyékony csokoládéra szórjuk. A süteményt tálalás előtt meggyszemekkel díszíthetjük.

Tipp

A lecsepegtetett meggy helyett friss vagy fagyasztott meggyet is használhatunk. A mandulaforgácsot pirítás előtt egy kis vajjal még ízletesebbé tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaosjoghurtos-meggyes-kevert/