Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Kakós-fahéjas csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 20 dkg rétesliszt 1 db élesztő 3 ek cukor 1 tojás csipet só 1 kis tejföl 1-2 dl tej 25 dkg vaj 1 dl olaj cukor és fahéj ízlés szerint Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mariann8605
Beküldte: 2013.12.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 db élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kis tejföl
  • 1-2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • cukor és fahéj ízlés szerint


Elkészítése:

Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.

A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)

Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
mariann8605
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is