Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mazsolát egy tálba tesszük, és annyi rumot vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 30 percig áztatjuk. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. A felkockázott kalácsra vagy kenyérre öntjük, és fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát. A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Linyah
Beküldte: 2013.05.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A mazsolát egy tálba tesszük, és annyi rumot vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 30 percig áztatjuk.

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. A felkockázott kalácsra vagy kenyérre öntjük, és fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát.

A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk a tejben áztatott kalácshoz. Belekeverjük az áztatott, leszűrt mazsolát és a reszelt citromhéjat.

A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbáig).

Sütés után 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Kalácsforma mérete: 18 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Linyah
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is