A mazsolát egy tálba tesszük, és annyi rumot vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 30 percig áztatjuk.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. A felkockázott kalácsra vagy kenyérre öntjük, és fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát.
A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk a tejben áztatott kalácshoz. Belekeverjük az áztatott, leszűrt mazsolát és a reszelt citromhéjat.
A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbáig).
Sütés után 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Kalácsforma mérete: 18 cm