Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalácspuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 18 dkg kalács (vagy kenyér )
  • 5 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 9 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 üvegcse rumaroma (a mazsola áztatásához )

Elkészítése

A mazsolát egy tálba tesszük, és annyi rumot vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 30 percig áztatjuk.

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. A felkockázott kalácsra vagy kenyérre öntjük, és fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát.

A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk a tejben áztatott kalácshoz. Belekeverjük az áztatott, leszűrt mazsolát és a reszelt citromhéjat.

A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbáig).

Sütés után 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Kalácsforma mérete: 18 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kalacspuding/