Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalapos csókok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

Először a 30 dkg cukrot fél csomag vaníliás cukorral és 4 egész tojással habosra keverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amelyet előzőleg fél csomag sütőporral alaposan elkevertünk. Az egészet sima, sűrű tésztává dolgozzuk össze.

A tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott és lisztezett tepsire kétcentis gömböket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy a gömbök között elegendő hely legyen, mert a sütés során terülni fognak. A tepsit langyos helyre tesszük, és a tésztát egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap közepesen meleg sütőben (kb. 160-170 fokon) sütjük, amíg a “kalapos csókok” szép aranybarnára nem sülnek. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kalapos-csokok/