Először a 30 dkg cukrot fél csomag vaníliás cukorral és 4 egész tojással habosra keverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amelyet előzőleg fél csomag sütőporral alaposan elkevertünk. Az egészet sima, sűrű tésztává dolgozzuk össze.
A tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott és lisztezett tepsire kétcentis gömböket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy a gömbök között elegendő hely legyen, mert a sütés során terülni fognak. A tepsit langyos helyre tesszük, és a tésztát egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap közepesen meleg sütőben (kb. 160-170 fokon) sütjük, amíg a “kalapos csókok” szép aranybarnára nem sülnek. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!