Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Túrós sütik

Kaprós-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg finomliszt 2 tojássárgája 5 dkg cukor 2,5 dl tej 3 dkg friss élesztő 5 dkg zsír csipet só Töltelékhez: 90 dkg túró 2 tojásfehérje 1 csokor friss kapor apróra vágva 10 dkg porcukor só Tetejére: 5 dl tejföl 2 tojás Elkészítése: Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2017.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg zsír
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 90 dkg túró
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • 10 dkg porcukor

Tetejére:

  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat és a csipet sót a liszthez öntjük és lágy kelttésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.

A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy közepes tepsit kibéleljük a kinyújtott tésztával és erre tesszük majd a tölteléket.

Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd vastagon rátesszük a tésztára és újabb 25-30 percig kelesztjük.

Ezután cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük és ezután felszeleteljük.

Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is