Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 9 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 8 tojás
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 25 dkg margarin
- 6 dl tej
Elkészítése:
Kikeverjük a tojássárgáját cukorral. Óvatosan belecsurgatjuk az olajat folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a kávét, a sütőport, végül a felvert tojásfehérjét.
Kibélelt tepsibe tesszük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbát végzünk. Megfőzzük a pudingport tejben. Habosra keverjük a margarint porcukorral. Hozzáadjuk a pudinghoz, ha már kihűlt.
Elfelezzük a krémet. Rákenjük az egyik részt a felezett piskótára, a másikba pedig keverünk még kakaót és őrölt kávét. Ez utóbbi kerül a sütemény tetejére. Reszelt csokival díszítjük!!

