Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapucíner szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cappuccino por

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt (23*38 cm) tepsiben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és rácson kihűtjük.

A krém elkészítéséhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport és ha kihűlt, akkor alaposan összekeverjük a margarinnal.

Ezután a krémet két részre osztjuk. Az egyik felét hagyjuk fehéren, a másik felébe pedig bekeverjük a cappuccino port és a kakaóport.

A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük egyenletesen.. A krém tetejét csokoládémázzal díszítjük (a csokit összeolvasztjuk az olajjal).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kapuciner-szelet-3/