Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapuciner torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1.5 liter tej
  • 6 cs tejszínízű pudingpor
  • 40 dkg margarin
  • 10 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 evőkanál lefőzött erős kávé

Tetejére

  • 100 g tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • kakaós ostyarúd
Kapuciner torta kép

Elkészítése

A piskótát a megszokott módon tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a puding kihűlt, a margarint habverővel hozzákeverjük, amíg sima, krémes állagú nem lesz.

A krémet kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe kávét keverünk. A krémeket megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább cukrozhatjuk porcukorral, majd alaposan elkeverjük habverővel.

Összeállítás:

A tortaforma aljára tesszük a piskótát, rákenjük a kakaós krémet, majd a kávés krémet. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek. Másnap tortabevonóval bevonjuk a tetejét, majd ostyarudakkal díszítjük a szélét.

Én, még mielőtt beletettem volna a krémeket, körberaktam a tortaformát ostyarudakkal, így nem volt szükség szalaggal való rögzítésre, de az eredeti recept szerint a végén díszítjük a rudakkal. A sütéshez nagy tortaformát ajánlok, mert kisebb formában a fele krém is elegendő.

Sztori:

Ezt a tortát a fiam születésnapjára készítettem, és hatalmas sikere volt. Kifejezetten azoknak ajánlom, akik a krémet jobban kedvelik, mint a tésztát, mert ez a torta nagyon krémes!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kapuciner-torta/