Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót. Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé. 4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket. A gombócokból […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Travelling Kitchen
Beküldte: 2022.05.17.

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítése

Egy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.

Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé.

4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm). Erre helyezzük a tölteléket. A tészta két rövidebb oldalát hajtsuk fel a töltelékre és kicsit nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával. Kenjük meg vékonyan tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni.

Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével is szép vékonyan.

Érdemes 1 északára hűtőbe tenni. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Travelling Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is