Elkészítése
A tésztához a lisztet összeforgatjuk a dióval, sóval és fahéjjal, majd ráteszünk a margarint. Eleinte csak morzsolgatjuk, majd amikor már nincsenek benne nagy darabok, hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tészta puha és ragacsos lesz, de elválik a tál falától. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután meglisztezett gyúrólapon körülbelül 4 mm vastagra ellapítjuk (a tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélű, kb. 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok felét középen is kiszúrjuk egy 1,5 – 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
A leeső tésztát újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk, így semennyi sem vész kárba. A teljes tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C-on) 13-15 percig sütjük.
A lyukas közepű tésztákat egy másik sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Ha kihűltek, a teljes tésztákat kb. egy-egy kiskanál lekvárral megkenjük, és a lyukas közepűeket ráillesztjük, ráragasztjuk.
