Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi flódni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl rosé
  • 7 evőkanál szilvalekvár (ebből 1 evőkanál a tésztába)

Diótöltelék

  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl rosé
  • 1 kávéskanál citromlé

Máktöltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 dl tej

Elkészítése

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk.

A kész tésztát 4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.

A diótöltelékhez darált diót keverjük jól össze a többi hozzávalóval.

A darált mákot szintén összekeverjük jól össze minden hozzávalóval.

Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, rátesszük a lekvárra és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön az utolsó lap, amit tojássárgájával lekenünk.

180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.

Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-flodni/