Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Karácsonyi gesztenyés keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot. Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot.

Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Ezután tetszőleges formákkal szaggassuk ki.

Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.

A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel. Egy-egy kekszet lekvárral ragasszunk össze. A kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig az étcsokoládéba.

Végül egy rácson vagy sütőpapíron hagyjuk lecsepegni és megszáradni a kekszeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is