Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi gesztenyés keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg konyhakész, hámozott gesztenye
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 0,5 teáskanál barna rum
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszer
  • 1 tojás
  • 15 dkg eper vagy málna lekvár
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A gesztenyét egy robotgép segítségével ledaráljuk, majd a liszt és a só hozzáadása után ezt megismételjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. A cukrot a tojással és vajjal keverjük habosra, majd apránként adjuk hozzá a gesztenyés-lisztes keveréket és a rumot.

Gyúrjunk tésztát a lisztes keverékből és a habosra kevert vajból, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Ezután tetszőleges formákkal szaggassuk ki.

Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.

A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel. Egy-egy kekszet lekvárral ragasszunk össze. A kekszek egyik felét belemártjuk a fehér csokoládéba, a másik felét pedig az étcsokoládéba.

Végül egy rácson vagy sütőpapíron hagyjuk lecsepegni és megszáradni a kekszeket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-gesztenyes-keksz/