Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Karácsonyi habkarika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 80 fokra előmelegítjük (hőlégkeveréssel 70 fokra) és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük és vízgőzre tesszük (1 tojásfehérje kb 40-45 gramm). Egy szűrőn át, hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe, nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.12.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt 80 fokra előmelegítjük (hőlégkeveréssel 70 fokra) és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük és vízgőzre tesszük (1 tojásfehérje kb 40-45 gramm). Egy szűrőn át, hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe, nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunkat és csípi azt.

Ez kb 60 fokot jelent. Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe és tegyük bele a keményítőt. Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.

A kemény habot nagy, csillagcsöves habzsákba szedjük és a szilikonos sütőpapírra nyomjuk a karikákat.

A karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hófehérnek kell maradniuk és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.

Ha színezni szeretnénk akkor adjunk hozzá szörpöt vagy ételszínezéket még, mielőtt keményre felvernénk. Ha csíkosra szeretnénk a mintát, akkor a gél állagú festékbe mártsunk bele egy hurkapálcát és húzzunk színes csíkokat a habzsák oldalát lentről felfelé és így töltsük meg a habzsákot a kemény habbal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is