Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve. A langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva bedagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk kb 10-15 percig dagasztva.
Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
Közben ledaráljuk a diót és a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát és jól összekeverjük.
Mikor megkelt a tészta, akkor 4 részre osztjuk. Az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan olajjal és a diós töltelék felét rászórjuk, majd elsimítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje és
kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük, majd vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek.
Még egy rudat készítünk diósan, a többi kettőt mákosra készítjük.
Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük felvert tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!









