Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi mézes puszedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kg finomliszt
  • 50 dkg méz (lehet sima virágméz is)
  • csipet só
  • 2 csomag mézeskalács fűszerkeverék

Összeragasztáshoz

  • 1 üveg tetszés szerinti, szilárdabb lekvár

Bevonáshoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tojásokat, a tojássárgákat a cukorral és a fűszerkeverekkel habosra keverjük és hozzáöntjük a langyos mézet, amivel szintén alaposan összekeverjük.

A lisztben elkeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és jól elkeverjük. Beletesszük egy lezárható dobozba és legalább egy éjszakát hűtőszekrénybe téve dermesztjük.

A mézes massza 3 nap múlva is nyújtható, tehát lehet vele előre dolgozni (én vártam vele 3 napot).

Egy vastagon liszttel szórt felületre téve (folyamatosan lisztezve, mert kissé ragacsos) 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, lisztbe mártott tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve, előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) kb 6-7 perc alatt szép világosbarnára sütjük a mézes korongokat (ne érjenek össze, mert süléskor kissé megdagadnak).

1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk.

Ezután az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, alaposan összekeverjük, majd lecsokizzuk vele a mézes sütik oldalát és a tetejét is.

3 nap után szépen megpuhul és az ízek összeérnek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-mezes-puszedli/