Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi mézes tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék

A bevonathoz:

  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben (kb 44*38 cm) a lapot. Ha megsült, akkor egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.

A tekercset betöltjük a kész krémmel.

A fehér csokit 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.

Az étcsokoládét a maradék olajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-mezes-tekercs/