Elkészítése
A lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket egy kisebb tálban összekeverjük. Egy nagyobb tálban a megolvasztott light margarint a fruktózzal kézi mixerrel habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
A masszához kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos, fűszeres lisztet. Ekkor a tészta kissé darabosnak tűnhet, de fokozatosan hozzáadjuk a 4–5 evőkanál tejet, és szép, homogén állagot kapunk. Végül belekeverjük az aszalt vörös áfonyát.
Hideg vizes kanállal a muffin formákba kanalazzuk a tésztát, ügyelve arra, hogy a kosárkákat csak háromnegyedig töltsük meg, hogy a sütés közben szépen fel tudjon emelkedni. 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A szárított vörös áfonya helyett használhatunk mazsolát, aprított aszalt barackot vagy akár kandírozott narancshéjat is, így mindig egy kicsit más ízt adhatunk a muffinnak. Tálalás előtt kevés porrá őrölt édesítőszerrel meghintve még ünnepibb hatást kelt.
