Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi muffin diétásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 12 dkg margarin (light )
  • 12 dkg fruktóz
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 4 dl tej

Elkészítése

A lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket egy kisebb tálban összekeverjük. Egy nagyobb tálban a megolvasztott light margarint a fruktózzal kézi mixerrel habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

A masszához kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos, fűszeres lisztet. Ekkor a tészta kissé darabosnak tűnhet, de fokozatosan hozzáadjuk a 4–5 evőkanál tejet, és szép, homogén állagot kapunk. Végül belekeverjük az aszalt vörös áfonyát.

Hideg vizes kanállal a muffin formákba kanalazzuk a tésztát, ügyelve arra, hogy a kosárkákat csak háromnegyedig töltsük meg, hogy a sütés közben szépen fel tudjon emelkedni. 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A szárított vörös áfonya helyett használhatunk mazsolát, aprított aszalt barackot vagy akár kandírozott narancshéjat is, így mindig egy kicsit más ízt adhatunk a muffinnak. Tálalás előtt kevés porrá őrölt édesítőszerrel meghintve még ünnepibb hatást kelt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-muffin-dietasan/