Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi puding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g aszalt datolya
  • 150 g aszalt barack
  • 150 g dió (pekán)
  • 75 g kandírozott narancshéj
  • 1 ág friss rozmaring (kicsi)
  • 150 g aszalt áfonya
  • 150 g mazsola
  • 150 g mandula
  • 150 g finomliszt
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 200 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 darab klementin
  • ujjnyi friss gyömbér

Elkészítése

Egy 1,5 literes edényt alaposan kikenünk vajjal.

Egy nagy edénybe szórjuk a felaprított aszalványokat, a felaprított magokat, a felvágott gyömbért. Beletesszük a felvágott rozmaringot és hozzáreszeljük a klementin héját.

Beletesszük a zsemlemorzsát, lisztet, tejet, tojást és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

Amikor az egész összeállt, akkor az alaposan kivajazott edénybe tesszük a gombóccá formált masszát és jól belenyomkodjuk. Először sütőpapírral, majd alufóliával fedjük le, majd egy madzaggal jó szorosan kössük körbe.

Beleállítjuk egy edénybe, felöntjük vízzel, hogy kb a tál feléig érjen, fedővel lefedjük és főzzük kb 4 órán keresztül.

Amikor letelt a főzési idő, akkor óvatosan vegyük ki az edényt a vízből, majd fordítsuk ki belőle a süteményt.

Tálalhatjuk tejszínhabbal, fagyival vagy mézzel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-puding/