Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg aszalt gyümölcs ebből 5 dkg rumba áztatott mazsola
- 5 dkg apróra vágott dió
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja plusz a felének a leve
- 1 kávéskanál fahéj
- 2evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és 2 ek habtejszínnel, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A lisztben elkeverem a sütőport, majd a tojás fehérjékből kemény habot verünk.
A sárgákhoz óvatosan hozzáadjuk a habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a gyümölcsöket, majd újra elkeverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig. Tűpróbát végezzünk!
[box style=”info”]Én a gyerekek miatt nem használok igazi rumot csak rumaromát. A mazsolát ebbe áztatom bele. Én csak megporcukrozom, mert ha beleforgatnám még édesebb lenne. Szerintem ez is elég és így is nagyon finom.[/box]