Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Karácsonyi zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet átszitáljuk, majd a vajjal és egy csipet sóval elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot és a tojások sárgáját. A tésztát jól összegyúrjuk, majd letakarva fél órán keresztül állni hagyjuk. A diót összekeverjük a cukorral. A tésztát a pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.28.

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, majd a vajjal és egy csipet sóval elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot és a tojások sárgáját.

A tésztát jól összegyúrjuk, majd letakarva fél órán keresztül állni hagyjuk.

A diót összekeverjük a cukorral.

A tésztát a pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre (30*40 cm) kinyújtjuk.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd belehelyezzük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük a lekvárral harmadával és megszórjuk a cukros dió harmadával.

A következő lapot is kinyújtjuk, szintén rátesszük az előzőre és megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval. A 3 lappal is így járunk el. A 4. lapot már nem kell megkenni.

Az egészet villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.

Megvárjuk, míg a tészta teljesen kihűl, ezután tesszük rá a csokimázat, amit előzőleg vízgőz felett olvasztunk össze az olajjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is