Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojássárgája

Töltelék

  • baracklekvár
  • 20 dkg darált dió (kb)
  • 20 dkg cukor (kb)

Tetejére

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, majd a vajjal és egy csipet sóval elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot és a tojások sárgáját.

A tésztát jól összegyúrjuk, majd letakarva fél órán keresztül állni hagyjuk.

A diót összekeverjük a cukorral.

A tésztát a pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre (30*40 cm) kinyújtjuk.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd belehelyezzük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük a lekvárral harmadával és megszórjuk a cukros dió harmadával.

A következő lapot is kinyújtjuk, szintén rátesszük az előzőre és megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval. A 3 lappal is így járunk el. A 4. lapot már nem kell megkenni.

Az egészet villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.

Megvárjuk, míg a tészta teljesen kihűl, ezután tesszük rá a csokimázat, amit előzőleg vízgőz felett olvasztunk össze az olajjal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karacsonyi-zserbo/