Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt 15 dkg vaj 1 tojás 1 csomag sütőpor 12 dkg porcukor kb. 1,5 dl tej Krém: 15 dkg kristálycukor 1 dl víz 4 dl tej 4 púpos ek liszt 20 dkg porcukor 20 dkg margarin Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd 2 egyforma lapot sütünk belőle. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2015.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • kb. 1,5 dl tej

Krém:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 4 dl tej
  • 4 púpos ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd 2 egyforma lapot sütünk belőle.

A krémhez a kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellel összefőzzük, és kihűtjük.

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt karamellkrémmel habosra keverjük. A 2 tésztalap közé töltjük, de egy keveset hagyjunk a süti tetejére is. Végül darált dióval megszórjuk.

Másnapra nagyon finom puha lesz, akkor szeleteljük.

Olcsó, finom, próbáljátok ki!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is