Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szilvás sütik

Karamell rétegen sült szilvás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a szilvás sütemény különleges karamelles alappal készül, amely a sütés közben a gyümölccsel együtt omlós, szaftos réteget alkot. Egyszerűen összeállítható, és friss szilvával az egyik legfinomabb őszi desszert.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

A tepsi szórásához

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a reszelt citromhéjat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára dolgozzuk a masszát.

Előkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal. Az aljára egyenletesen rászórjuk az 5 dkg fahéjas kristálycukrot. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, és a vágott felükkel lefelé a cukorra helyezzük.

Sütés

A gyümölcsre ráöntjük a tésztát, majd a tepsit kicsit megrázogatjuk, hogy elsimuljon. Először 200 °C-on sütjük 10 percig, majd 180 °C-ra visszavéve további 30-40 percig, tűpróbáig sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

A szilva helyett készíthetjük körtével vagy barackkal is. A karamell ízét még gazdagabbá tehetjük, ha a fahéjas cukorhoz kevés szerecsendiót vagy szegfűszeget keverünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is