Elkészítése
Tészta
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a reszelt citromhéjat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára dolgozzuk a masszát.
Előkészítés
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal. Az aljára egyenletesen rászórjuk az 5 dkg fahéjas kristálycukrot. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, és a vágott felükkel lefelé a cukorra helyezzük.
Sütés
A gyümölcsre ráöntjük a tésztát, majd a tepsit kicsit megrázogatjuk, hogy elsimuljon. Először 200 °C-on sütjük 10 percig, majd 180 °C-ra visszavéve további 30-40 percig, tűpróbáig sütjük.
A süteményt a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp
A szilva helyett készíthetjük körtével vagy barackkal is. A karamell ízét még gazdagabbá tehetjük, ha a fahéjas cukorhoz kevés szerecsendiót vagy szegfűszeget keverünk.
