Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamell rétegen sült szilvás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 30 dkg szilva ( )

A tepsi szórásához

  • 5 dkg fahéjas kristálycukor

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a reszelt citromhéjat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára dolgozzuk a masszát.

Előkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal. Az aljára egyenletesen rászórjuk az 5 dkg fahéjas kristálycukrot. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, és a vágott felükkel lefelé a cukorra helyezzük.

Sütés

A gyümölcsre ráöntjük a tésztát, majd a tepsit kicsit megrázogatjuk, hogy elsimuljon. Először 200 °C-on sütjük 10 percig, majd 180 °C-ra visszavéve további 30-40 percig, tűpróbáig sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

A szilva helyett készíthetjük körtével vagy barackkal is. A karamell ízét még gazdagabbá tehetjük, ha a fahéjas cukorhoz kevés szerecsendiót vagy szegfűszeget keverünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamell-retegen-sult-szilvas-sutemeny/