Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg darált dió
- 4 ek cukor
- 1 ek liszt
- 0,5 tk sütőpor
Krémhez:
- 300 g sűrített tej
- 25 dkg mascarpone
- 8 g zselatin
- 3 tojásfehérje
- 1 csomag tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojásfehérjéből és 2 ek cukorból kemény habot verünk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral kihabosítjuk és a fehérjével óvatosan összekeverjük. Végül a dióval és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez először a sűrített tejet egy kisebb edénybe tesszük, majd vízfürdő fölött kb. 3 óra alatt besűrítjük. Így a színe sötétebb lesz. A kihűtött, karamellizált sűrített tejet a mascarponével kikeverjük.
A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a krémhez keverjük.
A kihűtött tésztalapot beletesszük abba a tepsibe, amiben sült és a krémmel megkenjük. 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, majd a tortabevonót az előírás szerint felolvasztjuk és a süteményszeletekre csorgatjuk.